CGG Waas & Dender

Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg

Je huisarts is de spil in de zorgverlening. Als je een dringend advies nodig hebt, kun je altijd bij hem/haar terecht. Hij kent jou en je kunt hem in alle vertrouwen vertellen over je problemen.

In het weekend, op feestdagen of 's nachts is je vaste huisarts niet altijd bereikbaar. Dan neem je best contact met de huisartsenwachtdienst. Daar kun je een dokter van wacht zoeken in je regio.

Misschien heb je liever een telefonisch contact? Zowel Tele-Onthaal (via het gratis en anoniem telefoonnummer 106) als het Centrum ter preventie van Zelfdoding kan een eerste stap zijn bij een crisis. Beide organisaties werken nu ook samen in de Zelfmoordlijn via telefoon op het gratis en anoniem nummer 1813 en via chat (anoniem; elke avond tussen 19u en 21u30).

Heb je vragen over (eender welke vorm van) geweld? Geweld gezien of zelf meegemaakt? Dan kan je terecht op het gratis en anoniem nummer 1712 en op hun website.

Jongeren kunnen terecht bij Awel (de vroegere kinderen- en jongerentelefoon), telefonisch (via het gratis en anoniem nummer 102) of via chat (elke weekdag tussen 18u en 22u). Sinds eind januari is er ook de nieuwe app "On Track Again". Die helpt jongeren met suïcidale gedachten terug op de goede weg. Download gratis de IOS-versie of de Android-versie.

In geval van nood kan men ook naar de spoeddienst van het dichtsbijzijnde ziekenhuis. Op De sociale kaart vind je het adres van alle spoeddiensten in Vlaanderen. (Tik daarvoor in het tekstvakje 'wie of wat zoek je' de zoekterm 'spoedopname' in.)