CGG Waas & Dender

Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg

Wat

CGG Waas & Dender, CGG Zuid-Oost-Vlaanderen en RCGG Deinze-Gent-Eeklo hebben reeds enkele jaren een gezamenlijk ambulant aanbod naar personen met een verstandelijke handicap; het COVERteam. In CGG Waas & Dender staan twee halftijdse medewerkers in voor de behandeling en ondersteuning van personen met een verstandelijke beperking en hun omgeving.

Doelgroep

Het COVERteam richt zich naar personen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Het wil hiernaast ook een meldpunt zijn voor alle organisaties en familieleden die betrokken zijn in het hulpverleningsproces van een jongere of volwassene met een verstandelijke beperking met psychische problemen.

Aanbod

  1. Individuele behandeling van personen met een lichte tot matige verstandelijke beperking, regio Sint-Niklaas.
  2. Caoching, ondersteuning en advies van collega cgg’s die werken met de doelgroep, regio Waas & Dender.
  3. Consulentenwerking: advies, beeldvorming en ondersteuning aan de omgeving van personen met een verstandelijke beperking die het gevoel heeft vastgelopen te zijn in het ondersteuningsproces, regio waas & Dender. Doelstelling: door middel van het uitwisselen van kennis de draagkracht verhogen van de omgeving en beweging te brengen in de vastgelopen situatie.
  4. Collectief Overleg Gedeelde Zorg: Het Coverteam maakt in Oost-Vlaanderen deel uit van een provinciaal samenwerkingsverband waar GGZ en VAPH partners voor deze doelgroep samen rond de tafel zitten. Indien we te maken hebben met heel complexe zorgvragen, kunnen we die ter bespreking voorleggen op het ´Collectief Overleg Gedeelde Zorg` dat elk kwartaal doorgaat. Indien u zich in een vastgelopen traject bevindt waarbij een bespreking met verschillende partners wenselijk is, kan u ons steeds contacteren.
  5. Casemanagement binnen intensieve bemiddeling: indien een persoon met een persoonsvolgend budget, omwille van een complexe problematiek, niet in slaagt om een geschikte zorgaanbieder te vinden, kan er casemanagement opgestart worden. Voor meer info, kan u contact opnemen met Leen Blontrock.

Voor onze infofolder en meer informatie over de kostprijs van het aanbod, klik hier

Regio

Wat de individuele behandeling van mensen met een verstandelijke behandeling betreft, richten we ons naar de regio van ons eigen centrum. Hiernaast kunnen collega cgg’s rekenen op advies en ondersteuning indien ze nood hebben aan expertise in hun behandeltraject met iemand met een verstandelijke beperking.  De consulentenwerking van het COVERteam in CGG Waas & Dender is verantwoordelijk voor de regio Waas & Dender.

Contact

CGG Waas & Dender
COVER-team
Parklaan 14B
9100 Sint-Niklaas
078 35 34 35
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.