CGG Waas & Dender

Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg

Als je zoon of dochter riskant gamet, gokt, alcohol of andere drugs gebruikt, heeft dit ook een impact op jou en jouw gezin. Dit brengt vaak heel wat emoties met zich mee: bezorgdheid, angst, schuldgevoel, eenzaamheid, machteloosheid ... Op een bepaald moment kan dit te veel worden en kan je twijfelen over de verdere aanpak en jouw rol daarbinnen. Vanuit het CGG proberen we je als ouder/opvoeder zoveel mogelijk te ondersteunen. 

Individueel adviesgesprek

In een eenmalig adviesgesprek staan we stil bij jouw vragen of bezorgdheden rond het game-/gokgedrag en/of het middelengebruik van jouw zoon of dochter. Dit adviesgesprek is vrijblijvend en staat los van een mogelijk vroeginterventietraject

Oudergroep

De oudergroep is er voor ouders van jongeren die riskant gamen, gokken, alcohol of andere drugs gebruiken. Het aanbod bestaat uit 4 sessies. In elke sessie behandelen we een bepaald thema (productinformatie, gesprekstips, grenzen stellen…). Naast een informatief gedeelte kan je ervaringen uitwisselen met ouders in een gelijkaardige situatie. Wat verteld wordt, is vertrouwelijk, zodat de veiligheid gegarandeerd blijft. Om diezelfde reden houden we de groep op een maximum van 12 deelnemers. Voorafgaand aan de groepssessies nodigen we jou (en jouw partner) uit voor een kennismakinggesprek.

Praktisch

De oudergroep en individuele adviesgesprekken zijn gratis. Graag meer informatie? Neem vrijblijvend contact op met onze werking.

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
  • Algemeen nummer: 078 35 34 35
  • Rechtstreeks nummer: 03 293 25 23