CGG Waas & Dender

Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg

Open vormingsaanbod

In het onderstaand overzicht vindt u alle open vormingen, groepsessies of trainingen die momenteel op het programma staan. 

  

SHAKA GAMEN: GROEPSWERKING VOOR JONGEREN DIE REGELMATIG GAMEN

Woensdag 10 maart, 17 maart, 24 maart en 31 maart telkens van 14u-16u.

Ben je een gamer tussen 13 en 17 jaar oud? Krijg je weleens te horen dat je te veel gamet? Dan is deze groepswerking iets voor jou!

Tijdens een kortdurend groepsprogramma (3-10 deelnemers) zetten we je op een creatieve manier aan tot nadenken over je gamegedrag. Je ouder(s) en/of verwijzer worden betrokken bij een intake - en evaluatiegesprek. Vanuit het concept van omgevingszorg wordt van hen ook verwacht deel te nemen aan een online infoavond. 

Meer info vind je hier

 

ONLINE INFOSESSIES "ALS OPVOEDER HEB JE HEEL WAT IN HUIS - PRATEN MET JONGEREN OVER GAMEN EN DRUGS"

Infosessie gamen op 1 maart van 10u-11u, infosessie drugs op 1 maart van 11u15-12u en uitwisseling op 23 maart van 10u-12u

Wegens interesse vanuit opvoeders zenden we ons bestaande webinars voor (groot)ouders rond gamen en drugs opnieuw uit. Nadien organiseren we een zoom-sessie om stil te staan bij jullie vragen vanuit het werkveld en willen we jullie laten uitwisselen met collega’s over deze thema’s.

De infosessies zijn gratis. Je kan ervoor kiezen om voor 1, 2 of 3 momenten in te schrijven.

Inschrijven kan door te klikken op deze link. 

 

ONLINE INFOSESSIES VOOR MEDEWERKERS WOONZORGCENTRA "JE ZORGT, OOK VOOR JEZELF?"

Dinsdag 23 en 30 maart 2021 van 20u-21u

De coronacrisis heeft een grote impact op iedereen. Voor wie werkt in de zorg is deze impact nog eens zo groot. De werkdruk is hoog en het werken met mensen kan veeleisend en emotioneel zijn in deze bijzondere tijden. We horen vaak dingen zoals: “Draag zorg voor de zorgverlener” of “Als je goed voor jezelf zorgt, kun je beter zorgen voor anderen”.

Maar hoe doe je dat, voor jezelf zorgen?

Zelfzorg is een hulpmiddel om goed te kunnen omgaan met stress en (werk)druk. Daarom organiseren we vanuit het Centrum Geestelijke Gezondheidszorg Waas & Dender 2 online infosessies over hoe je kan omgaan met stress en beter voor jezelf kan zorgen.

De infosessies zijn gratis. inschrijven kan door te klikken op deze link

 

ONLINE INFOSESSIE "ALS KLEINE KINDEREN GROOT WORDEN EN GAMEN..."

Donderdag 29 april 2021 van 20u tot 21u15

Door de coronacrisis spenderen jongeren doorgaans meer tijd aan gamen dan ervoor. Ouders zitten met heel wat vragen: wat vinden ze er zo leuk aan, wanneer wordt gamen problematisch, welke afspraken maak ik best met hen, wat als je je zorgen blijft maken...?

Via dit webinar willen we ouders tips en tricks geven om met hun kind te praten over gamen. We doen dit aan de hand van filmmateriaal en praktische voorbeelden. Tijdens en na het webinar kan je vragen stellen via de chat.   

Inschrijven kan door te klikken op deze link

 

ONLINE INFOSESSIE "ALS OUDER HEB JE HEEL WAT IN HUIS. PRATEN MET JONGEREN OVER DRUGS".

Donderdag 6 mei 2021 van 20u tot 21u.

Jongeren kunnen tijdens het opgroeien in contact komen met tabak, alcohol of andere drugs. Als ouder kan je je soms onzeker voelen en heb je mogelijks heel wat vragen:

  • Hoe kan je je zoon verstandig leren omgaan met alcohol?
  • Kan ik tabak verbieden als ik zelf rook?
  • Wat als mijn dochter begint te experimenteren met drugs?
  • ...

Tijdens deze online infosessie willen we jullie tips geven om met jongeren in gesprek te gaan over drugs. Want wij zijn ervan overtuigd dat je als ouder heel wat in huis hebt.

Inschrijven kan door te klikken op deze link. 

 

UITWISSELING DRUGBELEID OP SCHOOL (DOS)

Dinsdag 18 mei 2021 van 9u tot 12u

Heel wat scholen ondernemen al initiatieven rond tabak, alcohol en andere drugs: deelname aan de leerlingenbevraging, een vorming voor leerkrachten, lespakketten voor de leerlingen, een werkgroep die een DOS uitwerkt,… 
Er zijn tal van mogelijkheden om preventief rond deze thema's te werken in het secundair onderwijs.

Kom het van andere scholen te weten tijdens deze ervaringsuitwisseling!
Tijdens deze uitwisseling komen de verschillende pijlers van een drugbeleid aan bod: regels en afspraken, zorg en begeleiding, educatie en omgevingsinterventies. Wij begeleiden jullie met methodieken om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Meer info vind je hier

Inschrijven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

GROEPSAANBOD VOOR OUDERS VAN JONGEREN DIE GAMEN, GOKKEN, ALCOHOL OF ANDERE DRUGS GEBRUIKEN

Donderdag 20 mei, 27 mei, 3 juni en 10 juni van 19u-21u

CGG Waas en Dender organiseert een groepsaanbod voor ouders van jongeren die regelmatig gamen, gokken, alcohol of andere drugs gebruiken. In elke sessie wordt een bepaald thema behandeld. Naast een informatief gedeelte is er ook de mogelijkheid tot het uitwisselen van ervaringen metouders in een gelijkaardige situatie. 

Wat verteld wordt, is vertrouwelijk, zodat de veiligheid gegarandeerd blijft. Om diezelfde reden houden we de groep op een maximum van 12 deelnemers.

De sessies zijn gratis en gaan door in onze vestiging in Sint-Niklaas, Parklaan 14B. 

Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of te bellen naar Nona Pensaert of Marjolein Van de Velde op het nummer 078/35 34 35. 

 


Vorming op maat

Wil je een vorming organiseren voor een specifieke doelgroep? Wil je deskundigheidsbevordering voor je volledige personeel? Ben je op zoek naar een specifieke inhoud? Heb je een andere vraag?

Ons aanbod beperkt zich niet tot de omschreven vormingen en doelgroepen. Neem contact met ons op via telefoon (078 35 34 35) of mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en wij bekijken met jou hoe een vorming op maat uitgewerkt kan worden.