CGG Waas & Dender

Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg

Open vormingsaanbod

In het onderstaand overzicht vindt u alle open vormingen of trainingen die momenteel op het programma staan. 

  

Online infosessie "Als ouder heb je heel wat in huis. Praten met jongeren over drugs".

Donderdag 21 januari 2021 van 20u tot 21u30

Jongeren kunnen tijdens het opgroeien in contact komen met tabak, alcohol of andere drugs. Als ouder kan je je soms onzeker voelen en heb je mogelijks heel wat vragen:

  • Hoe kan je je zoon verstandig leren omgaan met alcohol?
  • Kan ik tabak verbieden als ik zelf rook?
  • Wat als mijn dochter begint te experimenteren met drugs?
  • ...

Tijdens deze online infosessie willen we jullie tips geven om met jongeren in gesprek te gaan over drugs. Want wij zijn ervan overtuigd dat je als ouder heel wat in huis hebt.

 Inschrijven kan door te klikken op deze link. 

 

Online infosessie "Als kleine kinderen groot worden en gamen..." 

Donderdag 29 april 2021 van 20u tot 21u30

Door de coronacrisis spenderen jongeren doorgaans meer tijd aan gamen dan ervoor. Ouders zitten met heel wat vragen: wat vinden ze er zo leuk aan, wanneer wordt gamen problematisch, welke afspraken maak ik best met hen, wat als je je zorgen blijft maken...?

Via dit webinar willen we ouders tips en tricks geven om met hun kind te praten over gamen. We doen dit aan de hand van filmmateriaal en praktische voorbeelden. Tijdens en na het webinar kan je vragen stellen via de chat.   

Inschrijven kan door te klikken op deze link

 

Uitwisseling drugbeleid op school (DOS)

Dinsdag 18 mei 2021 van 9u tot 21u

Heel wat scholen ondernemen al initiatieven rond tabak, alcohol en andere drugs: deelname aan de leerlingenbevraging, een vorming voor leerkrachten, lespakketten voor de leerlingen, een werkgroep die een DOS uitwerkt,… 
Er zijn tal van mogelijkheden om preventief rond deze thema's te werken in het secundair onderwijs.

Kom het van andere scholen te weten tijdens deze ervaringsuitwisseling!
Tijdens deze uitwisseling komen de verschillende pijlers van een drugbeleid aan bod: regels en afspraken, zorg en begeleiding, educatie en omgevingsinterventies. Wij begeleiden jullie met methodieken om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Inschrijven of meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 


Vorming op maat

Wil je een vorming organiseren voor een specifieke doelgroep? Wil je deskundigheidsbevordering voor je volledige personeel? Ben je op zoek naar een specifieke inhoud? Heb je een andere vraag?

Ons aanbod beperkt zich niet tot de omschreven vormingen en doelgroepen. Neem contact met ons op via telefoon (078 35 34 35) of mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en wij bekijken met jou hoe een vorming op maat uitgewerkt kan worden.