CGG Waas & Dender

Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg

Wapen je tegen stress en bouw aan je leven

Iedereen van ons kent en heeft stress. Dat is normaal en menselijk. Als de stress zich opstapelt, kan het echter lijden tot serieuzere problemen zoals angst, depressie, verslaving en vermoeidheid….  Soms zie je dan door de bomen het bos niet meer. Dan is er misschien iets meer nodig…
We willen je helpen een persoonlijk plan van aanpak te ontwikkelen. Dat versterkt je meer dan je denkt!  Het vormt een eerste stap in het proces dat je verder kan zetten met een therapeut.

Wat bieden we aan?
Het programma bestaat uit 3 bijeenkomsten van 1,5u ( met telkens een kleine pauze). In deze sessies leggen we stap voor stap uit wat stress is. Hoe je het krijgt en wat je eraan kunt doen. Hoe zorg je ervoor dat stress niet tot ergere problemen leidt? Wat doe je als dit reeds het geval is? Tijdens de cursus reiken we je vaardigheden aan om zelf de eerste stappen te zetten om met stress en andere psychische problemen om te gaan.

Hoe pakken we het aan?
Tijdens de sessies gaan we niet in op de persoonlijke verhalen. We wisselen algemene uitleg af met individuele opdrachten die je meer inzicht geven op wat jou stress geeft en wat je eraan kunt doen.
Je hoeft dus niet over jouw problemen te praten in deze sessies. Het is geen groepstherapie. Je hoeft niet met anderen te praten als je dat niet wenst.
Het is belangrijk dat je elke sessie aanwezig bent. De bijeenkomsten bouwen verder op elkaar.

Praktisch
Kostprijs: gratis
Overzicht van de data, uren en locatie in 2020: klik hier

UPDATE: in oktober 2020 gaan de sessies 'Versterk Jezelf' online door, adhv een webinar. Je kan anoniem volgen en komt niet in beeld of aan het woord. Vragen kan je stellen via de privé-chat. Interesse? Schrijf je in via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Sessie 1

Voor de powerpoint, klik hier
Voor het werkboekje, klik hier

Sessie 2

Voor de powerpoint, klik hier
Voor het werkboekje, klik hier

Sessie 3

Voor de powerpoint, klik hier
Voor het werkboekje, klik hier