CGG Waas & Dender

Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg

Open vormingsaanbod

In het onderstaand overzicht vindt u alle open vormingen, groepsessies of trainingen die momenteel op het programma staan. 

 

ONLINE INFOSESSIES VOOR MEDEWERKERS WOONZORGCENTRA EN ZIEKENHUISPERSONEEL "JE ZORGT, OOK VOOR JEZELF?"

Maandag 31 mei 2021 en maandag 7 juni 2021 van 20u-21u

De coronacrisis heeft een grote impact op iedereen. Voor wie werkt in de zorg is deze impact nog eens zo groot. De werkdruk is hoog en het werken met mensen kan veeleisend en emotioneel zijn in deze bijzondere tijden. We horen vaak dingen zoals: “Draag zorg voor de zorgverlener” of “Als je goed voor jezelf zorgt, kun je beter zorgen voor anderen”.

Maar hoe doe je dat, voor jezelf zorgen?

Zelfzorg is een hulpmiddel om goed te kunnen omgaan met stress en (werk)druk. Daarom organiseren we vanuit het Centrum Geestelijke Gezondheidszorg Waas & Dender 2 online infosessies over hoe je kan omgaan met stress en beter voor jezelf kan zorgen.

De infosessies zijn gratis. inschrijven kan door te klikken op deze link

 

ONLINE INFOSESSIE "ALS KLEINE KINDEREN GROOT WORDEN EN GAMEN..."

Dinsdag 8 juni 2021 van 20u tot 21u15

Door de coronacrisis spenderen jongeren doorgaans meer tijd aan gamen dan ervoor. Ouders zitten met heel wat vragen: wat vinden ze er zo leuk aan, wanneer wordt gamen problematisch, welke afspraken maak ik best met hen, wat als je je zorgen blijft maken...?

Via dit webinar willen we ouders tips en tricks geven om met hun kind te praten over gamen. We doen dit aan de hand van filmmateriaal en praktische voorbeelden. Tijdens en na het webinar kan je vragen stellen via de chat.   

Inschrijven kan door te klikken op deze link

 

GROEPSAANBOD VOOR OUDERS VAN JONGEREN DIE GAMEN, GOKKEN, ALCOHOL OF ANDERE DRUGS GEBRUIKEN

Donderdag 20 mei, 27 mei, 3 juni en 10 juni 2021 van 19u-21u

CGG Waas en Dender organiseert een groepsaanbod voor ouders van jongeren die regelmatig gamen, gokken, alcohol of andere drugs gebruiken. In elke sessie wordt een bepaald thema behandeld. Naast een informatief gedeelte is er ook de mogelijkheid tot het uitwisselen van ervaringen metouders in een gelijkaardige situatie. 

Wat verteld wordt, is vertrouwelijk, zodat de veiligheid gegarandeerd blijft. Om diezelfde reden houden we de groep op een maximum van 12 deelnemers.

De sessies zijn gratis en gaan door in onze vestiging in Sint-Niklaas, Parklaan 14B. 

Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of te bellen naar Nona Pensaert of Marjolein Van de Velde op het nummer 078/35 34 35. 

 


Vorming op maat

Wil je een vorming organiseren voor een specifieke doelgroep? Wil je deskundigheidsbevordering voor je volledige personeel? Ben je op zoek naar een specifieke inhoud? Heb je een andere vraag?

Ons aanbod beperkt zich niet tot de omschreven vormingen en doelgroepen. Neem contact met ons op via telefoon (078 35 34 35) of mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en wij bekijken met jou hoe een vorming op maat uitgewerkt kan worden.